Zanger Harry Loco uit Vries doet emotionele oproep aan de moeders van Rusland: 'Haal die jongens terug uit de oorlog'

Zanger Harry Loco uit Vries doet emotionele oproep aan de moeders van Rusland: 'Haal die jongens terug uit de oorlog'

„Steeds meer mensen vragen om mijn liedjes tegen oorlog”, zegt zanger Harry Loco uit Vries. Het debuutalbum van de muzikant is daarom vanaf woensdag te beluisteren via alle grote streamingdiensten.

Het album Brian of Westminster staat vol met liedjes tegen oorlog en geweld. „De cd is opgedragen aan Brian William Haw die tien jaar lang voor het parlementsgebouw in Groot Britannië heeft gedemonstreerd tegen oorlog”, vertelt Loco.

De zanger heeft zelf nog één exemplaar van zijn cd die uitkwam in 2007. De anderen heeft hij naar eigen zeggen jaren geleden al verkocht: „Die laatste doe ik natuurijk niet weg.”

‘Oorlog in Oekraïne is zinloos’

Harry Loco hoopt een nieuwe generatie artiesten te inspireren met zijn hippie-achtige muziek. „De muziek van tegenwoordig gaan heel vaak nergens meer over. Jongeren zouden meer moet zingen over het milieu of over vrede. In de jaren ‘60 hadden liedjes tenminste een boodschap.”

Een van de liedjes heet Bring the boys back home en gaat over een soldaat die gewond raakt en ontdekt dat de oorlog waarin hij vecht zinloos is. „Zo is het eigenlijk ook in Oekraïne: zinloos. Tegen de moeders van Rusland zou ik willen zeggen, haal die jongens naar huis.”

Nieuws

menu