Zanger Leon Moorman uit Barger-Compascuum wint publieksprijs bij bijzonder songfestival in Italië

Leon Moorman (midden) won in 2019 het Drèents Liedtiesfestival. Foto: Gerald Schuring

De in Barger-Compascuum geboren en getogen zanger Leon Moorman heeft in het Italiaanse Udine de publieksprijs gewonnen bij het Suns Europe Festival, een songfestival voor minderheidstalen.

De 29-jarige Moorman, die tegenwoordig in Zwolle woont, vertolkte het lied Knooi’n. Met dit nummer won hij eerder dit jaar het Drèents Liedtiesfestival. Bij de publieksprijs hoort een kunstwerk dat is gemaakt door een kunstenaar uit Udine.

,,Het optreden ging heel goed. We hadden veel lol en het publiek deed mee’’, vertelt Moorman. Mensen in de zaal konden voor de publieksprijs hun stem uitbrengen en ook kon er door anderen via internet worden gestemd.

Juryprijs naar zangeres uit Catalonië

Het was de vijfde editie van Suns Europe. Het festival wil met muziek, film, theater en literatuur Europese minderheidstalen over het voetlicht brengen. Dit keer waren er tien inzendingen.

De juryprijs ging naar de Catalaanse zangeres Magali Sare. Zij mocht het winnende nummer nog een keer ten gehore brengen. ,,Helaas gold dat niet voor de winnaar van de publieksprijs’’, zegt Moorman, die met veel plezier terugkijkt op het Italiaanse avontuur en zondag alweer op weg was naar Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu