Zaterdag gewoon Oktoberfest in Alteveer (maar met verscherpt toezicht)

Vorig jaar waren er in en rond de tent al verscherpte controles en die worden dit jaar verder opgevoerd. Foto: archief Jan Anninga

Het Oktoberfest in Alteveer gaat zaterdag gewoon door. De organisatie moet ervoor zorgen dat overlast door geluid, verkeer en dronken volk in het dorp beperkt blijft.

Het Oktoberfest in Alteveer is beroemd en berucht. De gezelligheid naar Duits recept viert er hoogtij, maar de overlast is meer dan eens navenant gebleken. Na afloop is het vaak nog rumoerig in het dorp en vorig jaar klommen dronken feestgangers tot twee keer toe in de nok van de tent. Eén van hen viel naar beneden en raakte gewond.

Fietsteams rijden door het dorp

Dit jaar worden feestgangers niet alleen bij de ingang van de tent gecontroleerd (wie al dronken is, komt er niet in), ook binnen is er verscherpt toezicht. De tent mag maximaal 3500 bezoekers herbergen. Verder rijden fietsteams van de organisatie ‘s avonds en ‘s nachts door het dorp. Zij moeten ervoor zorgen dat de feestgangers ook buiten de tent niet voor overlast zorgen.

Omwonenden van het feestterrein aan de Jan Haarstraat in Alteveer vreesden overlast en maakten bezwaar. De bezwarencommissie oordeelde echter dat de gemeente de vergunning alleen op bepaalde punten moest aanscherpen. Dat is gebeurd en woensdag heeft het college van B en W van De Wolden de aangepaste vergunning verleend. De omwonenden kunnen nog naar de rechter stappen.

Nieuws

menu