Zeer grote brand bij wegrestaurant de Lichtmis in Rouveen onder controle (update)

Brand bij De Lichtmis. Foto: Henry Wallinga

Bij wegrestaurant De Lichtmis langs de A28 bij de gelijknamige buurtschap in Rouveen woedt een zeer grote brand. De veiligheidsregio IJsselland roept op om vooral niet te komen kijken.

‘Geef hulpdiensten ruimte’, is het verzoek van de Veiligheidsregio. De afrit van de A28 is afgesloten. Inmiddels is het vuur onder controle. De schade is enorm.

De rookpluimen zijn in de wijde omtrek te zien maar het verkeer op de snelweg heeft nog geen grote overlast van de rook. Wel wordt er langzaam gereden.

De Lichtmis is een heel bekend truckersrestaurant. Vooral de gehaktballen worden geroemd. Inmiddels is er al bijna tien jaar een pannenkoekenrestaurant toegevoegd, na een bezoek van TV-kok Herman den Blijker. Een goede zet, vindt Peter Huisman van De Lichtmis nog steeds. Hierdoor trok het horecabedrijf behalve chauffeurs ook families uit de buurtschappen en dorpen in de omgeving.

Vijfde generatie aan het roer

De Lichtmis is al vijf generaties eigendom van dezelfde familie. In 1894 begon Hendrik Ennik kopjes koffie te verkopen in zijn kruidenierswinkeltje bij de Lichtmis in Dedemsvaart. Niet lang daarna was de kruidenierswinkel volledig getransformeerd tot café. Enniks dochter en haar man Piet Huisman namen de zaak over, gevolgd door hun zoon Henk.

De Rijksstraatweg werd de A28. De vierde generatie ondernemers, Bertus en Hennie Huisman, doopte Café Huisman om in Wegrestaurant De Lichtmis. Vanaf toen werd er nadrukkelijk gelet op de wensen van de vrachtwagenchauffeurs. Het restaurant had nu een enorme verlichte parkeerplaats, gratis douches en WiFi. Peter Huisman kwam in 1997 bij zijn ouders in de zaak werken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu