Zes fans uit Valthermond vliegen na de Formule 1-race van Max Verstappen met helikopters naar hun hostel in Boedapest. 'We hadden geen zin om drie uur te wachten op een taxi'

De vrienden uit Valthermond die vanaf het circuit met helikopters terugvlogen naar hun hostel. Van links naar rechts: Bert Vos, Arjan van der Laan, Per de Jonge, Peter Drenth, Beau Fuhler en Daniël Thole. Eigen foto

De race op het Hungaroring-circuit nabij Boedapest in Hongarije werd een drama voor Max Verstappen. Maar dat drukte de pret niet voor zes vrienden uit Valthermond. Zij vlogen na de race met twee helikopters terug naar hun hostel.

Het was bij de kwalificaties op zaterdag al druk op het circuit. Toen moesten de vrienden een uur wachten voor ze in een taxi terug naar de stad konden stappen. Zondagavond, na de GP, was het nog drie keer zo druk, vertelt Per de Jonge.

,,Er liepen dames langs de rij die tickets voor een helikoptervlucht over de stad verkochten. Iemand gooide een balletje op van: dat kunnen we wel doen. Nog drie uur lang in de rij staan voor een taxi, dat is ook zo wat”, legt De Jonge uit.

Vliegen over de Donau

De vrienden keken op de kaart en een van de landingsplaatsen van de heli bleek vlak bij hun hostel in de stad te liggen. Ze besloten het gewoon te doen en niet veel later vlogen ze, allemaal 200 euro lichter, over de Donau richting hun bedden.

,,Het maximaal aantal passagiers per helikoper was vier, dus we verdeelden ons over twee heli’s”, zegt De Jonge. Of de Valthermonders de volgende ochtend spijt hadden van het dure taxiritje? ,,Zeker niet.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu