Zes appartementen op plek rotte kies in dorpshart van Vries

Het leegstaande winkelpand aan de Brinkstraat in Vries moet plaatsmaken voor zes appartementen. Foto DVHN

Aan de Brinkstraat 15 in het centrum van Vries komt een nieuw appartementencomplex. Het oude winkelpand wordt afgebroken en maakt plaats voor zes woningen.

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo staan positief tegenover het plan en willen hun medewerking verlenen.

Belegger Beethoven beheer/Marpi uit Harderwijk wil het winkelpand aan de Brinkstraat 15 slopen. Daar was een supermarkt en later een kledingzaak gevestigd. Sinds enkele jaren staat het gebouw leeg en is het een rotte kies in het centrum van Vries.

Drie bouwlagen

De belegger wil een complex met twee verdiepingen laten bouwen. Elke bouwlaag vanaf de begane grond krijgt twee appartementen. Aan de achterzijde van het complex komen acht parkeerplaatsen. Aan de zijde van Brinkstraat blijven er acht parkeerplaatsen.

Morphique Architecten uit Zwolle heeft een voorlopig ontwerp gemaakt, dat uitgaat van een bouwhoogte van ruim negen meter. Volgens burgemeester en wethouders sluit het ontwerp aan bij het beeld van het aangrenzende beschermde dorpsgezicht en is het goed dat wat aan de leegstand in het dorpshart van Vries gedaan wordt.

Omwonenden willen geen overlast

Omwonenden zijn op een informatieavond van de plannen op de hoogte gesteld. Zij hebben aangegeven geen overlast te willen van de bouw. Wanneer de sloop van het winkelpand en de nieuwbouw start, hangt af van de bouwprocedures die nog doorlopen moeten worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu