Zes maanden lang groot onderhoud op A37 tussen Holsloot en de Duitse grens: slechts één rijstrook open

Rijksweg A37. Foto: DvhN

Automobilisten op de A37 moeten vanaf volgende week zes maanden lang rekening houden met wegwerkzaamheden tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens.

Rijkswaterstaat voert tussen 14 mei en 7 november op beide rijbanen groot onderhoud uit, waarbij steeds één rijbaan over een lengte van ongeveer 5 kilometer wordt afgesloten. Het verkeer maakt dan gebruik van de andere rijbaan, waarbij er voor elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is. Dat kan volgens Rijkswaterstaat leiden tot vertraging.

Twee fasen

Het werk wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase start op donderdagochtend 14 mei en duurt tot en met vrijdagmiddag 24 juli 2020. De tweede fase start op maandagochtend 10 augustus en duurt tot en met zaterdagmiddag 7 november 2020. Per deel van de rijbaan wordt 2 tot 4 weken gewerkt. Tijdens de werkzaamheden gaan de bewuste op- en afritten tijdelijk dicht.

Omleidingsroutes

Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de werkzaamheden kunnen uitlopen als gevolg van de weersomstandigheden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu