Zes oud-bewoners van camping Hanestede in Noordwolde krijgen schadevergoeding. Opzegging huurovereenkomst volgens rechter onrechtmatig

De nieuwe eigenaren van familiecamping Hanestede in Noordwolde (gemeente Weststellingwerf) hebben de huurovereenkomsten van de caravanhouders onrechtmatig opgezegd. Zes standplaatshouders krijgen een schadevergoeding van 6500 euro.

SP-fractievoorzitter Hanneke Goede bezocht op pinkstermaandag samen met gedupeerde campinggasten de ontruimde camping in Noordwolde.

SP-fractievoorzitter Hanneke Goede bezocht op pinkstermaandag samen met gedupeerde campinggasten de ontruimde camping in Noordwolde. Piet Bosma

De publieke tribune in de rechtszaal zat vol met vaste gasten van camping Hanestede in Noordwolde. De caravanhouders en hun familie en vrienden delen gezamenlijk mooie herinneringen aan de plek. ,,Hun kinderen zijn er opgegroeid”, zegt hun advocaat Diederik Briedé. ,,Het doet de mensen veel. Er is op brute manier een einde gemaakt aan hun tijd op de camping.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's