Zes pasgeboren dode kittens gedumpt in Emmen. Politie tast in het duister. Dierenambulance zoekt tips

Foto ter illustratie. Foto: Rebecca Campbell|Unsplash

Voorbijgangers hebben zondag in de wijk Emmerhout in Emmen een lugubere vondst gedaan. Tijdens het uitlaten van hun hond vonden ze langs een voetpad zes pasgeboren dode kittens.

Dat meldt de Dierenambulance Zuidoost-Drenthe op haar Facebookpagina. Middels een oproep hoopt zij dat mensen die mogelijk iets hebben gezien aan de bel trekken.

Coördinator Hennie Wanders van de dierenambulance meldt dinsdagmiddag dat er nog niemand contact heeft opgenomen.

‘Ze waren drijfnat van water’

De dode diertjes lagen vlak bij het pand van de dierenambulance. ‘We vermoeden dat de kittens hier zondag in de loop van de ochtend zijn gedumpt. De kittens zijn niet daar geboren en waren drijfnat van gewoon water.’

Medewerkers van de dierenambulance willen meer over deze vondst weten. ‘Wie heeft zondagochtend iets opgemerkt op deze plek dat hiermee verband zou kunnen houden? Of wie weet of er in de omgeving van Emmerhout een poes was die drachtig was en nu niet meer, maar waar geen kittens zijn? Wij hebben begrip voor de situatie dat een ‘gezinsuitbreiding’ niet altijd gelegen komt of dat dit niet gepland was, maar laten we duidelijk zijn dat altijd een oplossing te vinden is.’

Politie: geen aanknopingspunten

Politiewoordvoerder Ragni de Langh zegt dat de vondst zondag aan de dierenpolitie is gemeld. ,,Op dit moment zijn er geen aanknopingspunten voor een onderzoek, zodat we de dader niet kunnen opsporen. Zo zijn er geen getuigen en ontbreken camerabeelden.”

De Langh raadt mensen aan die mogelijk tips hebben contact op te nemen met de dierenambulance. ,,Zodat wij alle bruikbare informatie kunnen verzamelen voor een onderzoek.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu