Zestien Drentse musea ontvangen 'corona donatie' van het Kickstart Cultuurfonds

Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Foto: Marcel van Kammen

Zestien Drentse musea krijgen geld uit het Kickstart Cultuurfonds om aanpassingen voor de 1,5 metercriteria door te voeren.

Het gaat volgens het Platform Drentse Musea om een bedrag van in totaal bijna 100.000 euro.

Dat geld is bedoeld om onder meer de publieke ruimtes beter in te richten op de 1,5 meter samenleving en een modern kassasysteem met e-ticket systeem aanschaffen.

De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest voor de Drentse musea. ,,Onverwachts bijna drie maanden de deuren moeten sluiten door het coronavirus en vervolgens de benodigde maatregelen doorvoeren om in de 1,5 meter samenleving bezoekers op een veilige en verantwoorde wijze te ontvangen was een moeilijke opgave”, zegt Iris Bierenbroodspot, coördinator van het Platform Drentse Musea.

De donatie van Kickstart Cultuurfonds maakt 27 aanpassingen in coronatijd mogelijk voor zestien kleine Drentse musea. ,,Veel van de kleine musea in Drenthe hebben namelijk geen groot budget waarmee deze aanpassingen doorgevoerd kunnen worden.”Het Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineengeslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de 1,5 meter samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeengebracht.

Nieuws

Meest gelezen

menu