Ziekenhuizen Assen en Emmen houden spoedhulp, Hoogeveen en Stadskanaal leggen zich toe op planbare zorg

De ziekenhuizen van Assen en Emmen worden uitgebreid en krijgen alle spoedeisende en complexe zorg van Drenthe en Zuidoost-Groningen. De ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal krijgen meer planbare ingrepen.

Dat is in grote lijnen het plan van een kernteam van zorgverzekeraars, ziekenhuisbestuurders, medisch specialisten en huisartsen dat maandag rond het middaguur wordt gepresenteerd. De basiszorg blijft in alle ziekenhuizen gehandhaafd. Het vorige plan voor een nieuw operatieziekenhuis op een centrale locatie in Drenthe is van de baan.

Spoedpost ‘s nachts gesloten

De complexe en acute zorg gebeurt niet meer in Refaja Stadskanaal en Bethesda Hoogeveen, maar wordt verplaatst naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Scheperziekenhuis Emmen en het vorig jaar zomer geopende Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Stadskanaal en Hoogeveen houden een spoedpost die ‘s nachts gesloten is. Ze houden een beddenhuis voor kortdurende opnames en krijgen expertisecentra voor heup- en knieoperaties en ouderenzorg.

Ziekenhuis personeel geïnformeerd

Medewerkers worden op dit moment in de ziekenhuizen geïnformeerd over de plannen. Bestuurders van de betrokken gemeenten en van de provincie krijgen in Assen op hetzelfde moment een presentatie. Rond 12 uur worden de plannen openbaar gemaakt.

Nieuws

menu