Ziekenhuizen en huisartsen melden vijf vuurwerkletsels in heel Drenthe

De locatie Scheper van het Treant-ziekenhuis in Emmen

De ziekenhuizen en huisartsen in Drenthe hebben hebben tijdens de jaarwisseling vooral lichte carbidletsels behandeld en tellen in totaal vijf patiënten met vuurwerkletsel.

Bij de huisartsenpost in Meppel kwam één ernstige gewonde man die naar het Isala ziekenhuis in Zwolle is gegaan. Het Treant-Scheperziekenhuis in Emmen behandelde drie vuurwerkletsels en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen kreeg één patiënt met vuurwerkverwondingen.

De Centrale Huisartsendienst Drenthe, de Treant Zorggroep en het WZA spreken alle drie over een rustige jaarwisseling. ,,Wel vrij veel covid-visites maar tot nu toe prima te doen en goede start van 2021’’, zegt Jan Schaart van de huisartsendienst.

Het hoofd van de spoedeisende hulp van het Emmer ziekenhuis Luuk Tomson spreekt over een dienst die eigenlijk net als andere nachten in het weekend is verlopen. ,,Gewoon rustig. We hadden eigenlijk meer ellende verwacht van te voren.’’

Er kwamen in Emmen drie patiënten binnen met brandwonden door carbid afschieten, vooral door steekvlammen. Verder waren er wel wat mensen met alcoholproblemen maar dat komt in normale nachten ook voor.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu