Ziengs-telg opent nieuwe schoenenwinkel in Assen

De geplande locatie van De Schoenenfabriek, direct naast Ziengs Schoenen.

Berend Ziengs, telg uit de bekende schoenenfamilie, opent een nieuwe winkel in Assen. Het gaat om een filiaal van De Schoenenfabriek.

De luxueuze schoenenzaak had sinds eind vorig jaar al een tijdelijke winkel aan de Gedempte Singel. De nieuwe, permanente winkel komt aan de Noordersingel, direct naast Ziengs Schoenen, waarvan Berends oom Henk eigenaar is.

Meerdere filialen
Berend Ziengs begon De Schoenenfabriek drie jaar geleden in Groningen, samen met Joël Timmerman. Inmiddels zijn er ook filialen in Zwolle, Leeuwarden en Nijkerk, een pop-up-store die langs verschillende steden gaat en een webshop. In een tijd waarin de schoenenbranche het zwaar heeft, breidt De Schoenenfabriek uit. ,,We beseffen ons dat het bijzonder is'', zegt Timmerman. ,,Maar we hebben een concept neergezet dat onderscheidend is. Daarnaast zijn we een jonge en flexibele organisatie. Het is keihard werken, maar we doen het goed."

Waarom Assen?
Waarom een pand in Assen? ,,We hadden al een tijdelijke winkel in Assen en dat beviel goed. Toen we een mooi pand op een zichtlocatie konden bemachtigen, was één en één twee. Ook ons kantoor en onze webshop zitten in Assen, het voelt als een thuiswedstrijd.''

Medio maart open
De winkel in Assen gaat in maart open. ,,Begin maart krijgen we de sleutel. De verbouwing moet binnen een paar weken klaar zijn, zodat we medio maart open kunnen'', aldus Timmerman.

Nieuws

Meest gelezen

menu