Zo komt het nieuwe Oude Centrum van Emmen eruit te zien: 35 nieuwe bomen, straatzinnen en kabels met groen

Impressie van het nieuwe Oude Centrum van Emmen. Eigen foto

De opknapbeurt van het Oude Centrum in Emmen start in januari. Dan gaat de schop de grond in voor werk aan kabels en leidingen.

Tevens worden bomen gekapt die ziek zijn of tegen de vlakte gaan vanwege de aanleg van een nieuwe riolering.

De start komt in zicht nu het college van burgemeester en wethouders het schetsontwerp samen met de aannemer heeft uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp.

Het Oude Centrum beslaat de Noorderstraat, Derksstraat en de Hoofdstraat tussen Markt en Stationsstraat. Daar is de riolering al lange tijd toe aan vervanging, maar wethouder René van der Weide zegt dat die gelegenheid wordt aangegrepen om het hele gebied aan de pakken. ,,Een effectieve manier om ook in tijden van bezuinigingen toch de plekken aan te pakken waar het echt nodig is.”

Meer groen en verlichting: straatzinnen

Samen met een klankbordgroep van ondernemers is gewerkt aan een plan waarbij het authentieke en historische karakter van het gebied behouden blijft, met meer groen en verlichting.

Naast de noodzakelijke verlichting, komen op vier plekken in Het Oude Centrum ‘straatzinnen’. Dit zijn lichtkunstwerken waarbij pakkende zinnen in de vorm van verlichting boven straat hangen. De zinnen hiervoor worden samen met de klankbordgroep geschreven.

35 nieuwe bomen; 22 bomen gekapt

In het bewuste deel van het centrum komen 35 nieuwe bomen, terwijl 22 bomen tegen de vlakte gaan, omdat ze ziek zijn of vanwege de nieuwe riolering moeten worden gekapt.

Ook worden kabels over straat gespannen waar het groen over heen groeit, terwijl bij een aantal panden een metaalconstructie wordt aangelegd waartegen groen omhoog groeit.

De gemeente schat in dat de klus is het voorjaar van 2022 klaar is.

Nieuws

Meest gelezen

menu