Zo vader, zo dochter: de bijzondere band van Alexander (52) en Leonie Meijer (19) met volleybalvereniging Dalen

Zo vader, zo dochter: Leonie Meijer (19) erfde de volleybalpassie van vader Alexander (52). ,,We hebben ook bij volleybalvereniging Dalen een bijzondere band met elkaar.” Foto: Herman Woltersom

Alexander (52) en Leonie (19) Meijer hebben niet alleen thuis, maar ook bij volleybalvereniging Dalen een bijzondere band met elkaar. Trots op elkaar, trots op de sport en de vereniging. ,,Honkvast met een hoofdletter H.”

Alexander speelt al een groot deel van zijn leven volleybal. Gestart bij Pegasus in Ter Apel en de laatste jaren actief in de herenhoofdmacht van de Daler volleybalclub. De beloftevolle Leonie maakt sinds drie jaar deel uit van Dames 1.

,,Teamsport spreekt ons aan en beide hebben we dezelfde keuze gemaakt. Het is heerlijk om keihard tegen die bal te meppen.” De andere gezinsleden halen plezier uit andere sporten, maar zitten wel steevast als supporters op de tribune. „We zijn een hecht en sportief gezin.”

Zaterdag is altijd het hoogtepunt van de week

De wedstrijden op de zaterdag zijn voor Alexander en Leonie het hoogtepunt van de week. Door de coronapandemie bleef het meer dan anderhalf jaar stil in sporthal ’t Grootveld in Dalen, maar de motivatie raakten ze niet kwijt. ,,Natuurlijk hebben we vooral de ontmoeting, de gezelligheid en het samen ergens naar toe werken enorm gemist. Gelukkig is de normale sportzaterdag terug en gonst het weer van activiteiten.”

Opslag sterk wapen

Leonie Meijer speelt al ruim tien jaar bij Volleybalvereniging Dalen. De getalenteerd passer-loper debuteerde op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht. Met opslag als sterkste wapen.

,,Mijn ontwikkelpunten liggen vooral bij het blok. Door het vele oefenen op de trainingen gaat dat gelukkig het steeds beter”, zegt de tweedejaarsstudent Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Flitsende start in 3e divisie

Het team van trainer Henk-Jan Vrielink en coach Bart Hoeijenbosch is het seizoen in de 3e divisie uitstekend begonnen. De eerste wedstrijd tegen O.S.R D1 werd met een 3-1 zege afgesloten en Emmen DS2 werd met dezelfde cijfers verslagen. Afgelopen zaterdag werd VC Sneek met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd.

,,Een flitsende seizoenstart”, glundert Meijer. ,,We hebben bij vlagen gewoon goed volleybal laten zien. Serverend en passend waren we in de drie duels de bovenliggende partij. Hierdoor konden we in aanvallend opzicht alle kanten op. Mooi dat alle trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. De resultaten voorspellen veel goeds voor de komende wedstrijden. We zijn met iets moois bezig.”

Herenteam Dalen ook nog ongeslagen

Ook de ploeg van Alexander Meijer is in de 3e klasse - met een zege en gelijkspel - nog steeds ongeslagen. ,,Met ons herenteam spelen we weliswaar op een bescheiden niveau, maar gaan wel echt voor de winst. Het meest belangrijk is dat we allemaal enthousiast en gemotiveerd zijn. We zijn liefhebbers en houden van het spelletje. Dat zal altijd zo blijven.”

Volleyfuif

Om de coronakater weg te spoelen is het onderhand ook hoog tijd voor een feestje. Op zaterdag 23 oktober staat voor heel sportminnend Dalen een Volleyfuif op het programma.

,,We willen met deze Volleyfuif uitdragen dat we veel meer zijn dan alleen een volleybalvereniging, want ook saamhorigheid en sfeer zijn minstens zo belangrijk.”

Uit eigen ervaring weten ze dat alles valt of staat met sportplezier. ,,Deelnemers moeten met positieve ervaringen huiswaarts keren en we willen ze op vrijblijvende wijze interesseren voor onze activiteiten en laten ervaren hoe leuk en uitdagend het is. Dat kan bijdragen aan een positieve ontwikkeling. Dat hebben we nodig, want de aanwas van nieuwe leden is en blijft een aandachtspunt.”

Gevarieerd programma

De Volleyfuif start 23 oktober met gevarieerde activiteitenmiddag voor de jeugd tot en met 16 jaar. Leonie schetst de activiteiten.

,,Er is bubbelvoetbal, lasergamen, een hindernisbaan en diverse volleybal gerelateerde spellen. Op deze manier hopen we de jeugd een sportieve middag te bezorgen en hen te enthousiasmeren voor de volleybalsport. Verder staat er later op de dag een 4×4 volleybaltoernooi op het programma, waaraan zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Uiteraard geen Volleyfuif 2021 zonder gezelligheid: in samenwerking met DJ Lars Middel zal er een avondvullend feestprogramma worden georganiseerd.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu