Zo ziet de nieuwe oprit vanaf Rondweg Emmen naar de N34 eruit. Dankzij 150 ton asfalt over 650 meter en 60 wegwerkers

De nieuwe aansluiting van de Rondweg Emmen op de N34. Foto: Provincie Drenthe

Automobilisten kunnen sinds gisteren vanaf de Rondweg Emmen (N391) dankzij de nieuwe oprit weer over de N34 in de richting van Odoorn, Borger en Groningen rijden.

Volgens de provincie Drenthe is er in totaal 150 ton asfalt gebruikt voor de 650 meter lange aansluiting. Niet minder dan 60 man waren dinsdag aan het werk om de klus te klaren.

Fly-over

De oprit maakt deel uit van de reconstructie van het knooppunt Emmen-West, waarbij ook een fly-over vanaf de N34 uit de richting Odoorn naar de rondweg wordt aangelegd, alsmede een nieuwe rijbaan vanaf de N34 uit de richting Coevorden en knooppunt Holsloot.

De fly-over is de opvallendste schakel in de ombouw tot knooppunt, waarbij de rondweg rechtstreeks en ongelijkvloers wordt aangesloten op de N34. Verkeer vanuit Borger komt via de fly-over op de Rondweg, vanuit Holsloot is dat met een grote boog.

Ermerweg en Oude Rijksweg niet meer bereikbaar via N34

Komende vanaf de rondweg of de N34 is het niet meer mogelijk om de Ermerweg en de Oude Rijksweg op te rijden. Wel blijft de verbinding tussen Erm en Emmen bestaan.

Met het openen van de rijbaan aan de oostkant heeft aannemer Van Spijker Infrabouw de ruimte om het deel van de fly-over te bouwen dat over de rijbaan aan de westkant heen gaat.

Eind 2021 moet het knooppunt gereed zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu