Zoek je een nieuwe baan? Je krijgt een bonus tot 2000 euro voor een vaste functie bij Plopsa Indoor Coevorden (en wie in België solliciteert kan zelfs tot 10.000 euro extra krijgen)

Plopsa Indoor Coevorden zit zo verlegen om personeel dat het park schermt met bonussen tot 2000 euro voor vaste functies.

Solliciteren vanuit de achtbaan: vanwege een groot personeelstekort kwam Plopsa Indoor Coevorden in 2018 met deze actie.

Solliciteren vanuit de achtbaan: vanwege een groot personeelstekort kwam Plopsa Indoor Coevorden in 2018 met deze actie. Foto: Archief Boudewijn Benting

Zo krijgt een nieuwe vaste medewerker animatie 1000 euro als tekengeld mee. Degene die verantwoordelijk wordt voor het restaurant kan 2000 euro extra tegemoet zien op de eerste salarisstrook.

Met de bonussen wil het attractiepark kandidaten ‘die het nodige Plopsa-DNA bezitten’ overtuigen te kiezen voor Plopsa Indoor Coevorden.

Wie in België een vast contract ondertekent, is helemaal spekkoper. Plopsaland De Panne (aan de kust) heeft voor bepaalde vaste banen tot 10.000 euro als bonus klaarliggen.

Groot personeelstekort

De Plopsa-parken kampen met een groot personeelstekort. Vorige maand was De Panne op zoek naar liefst vijfhonderd medewerkers. In Coevorden ging het om vijftig tijdelijke werkkrachten. De nood was zo hoog dat Plopsa stelde dat de zomer in het gedrang zou komen als er niet snel nieuwe medewerkers gevonden zouden worden.

Plopsa kon de afgelopen dagen niet aangeven of het gebrek aan personeel grote gevolgen heeft voor het park bij Coevorden. Ook is niet duidelijk hoeveel van de vijftig gezochte medewerkers uiteindelijk zijn gevonden. Maar een blik op de vacaturesite leert dat Plopsa voor Coevorden nog steeds op zoek is naar allerlei mensen, zoals voor bij de attracties, achter de balie, in de horeca, in de winkel en de schoonmaak.

Voor zulke bijbanen geldt de tekenbonus niet. Wie 16 jaar is verdient bij Plopsa in dergelijke functies 6 euro bruto per uur, 20-jarigen krijgen 9,35 euro per uur. Dat zijn bedragen boven het wettelijk minimumloon.

Solliciteren vanuit de achtbaan

Ook voorgaande jaren stond Plopsa Indoor Coevorden te springen om personeel. Het park rond de figuren van Studio 100 hield in het verleden allerlei acties om nieuw personeel te trekken. Zo kon er in 2018 gesolliciteerd worden vanuit de achtbaan, tijdens een jobdag waar belangstellenden het park zo konden binnenlopen. Sollicitanten hadden een gesprek in de Wickiebaan.

Plopsa hanteert Coevorden in de parknaam, maar eigenlijk valt de locatie onder Dalen. Het park is gevestigd naast Center Parcs De Huttenheugte. In een landelijke omgeving, sinds enige tijd niet meer bereikbaar met de normale bus.

Juist die slechte bereikbaarheid was volgens de parkleiding in het verleden een van de redenen waarom het aantrekken van nieuwe krachten lastig is. Omdat het dunbevolkt gebied is, zijn er simpelweg ook minder jongeren voorhanden voor bijbaantjes.

Tekenbonussen komen ook in andere branches steeds meer voor. Bij sommige organisaties kan nieuw zorgpersoneel een extraatje tegemoet zien. Ook in de IT-sector trekken werkgevers soms alles uit de kast voor talenten.

Horeca zit te springen om extra handjes

Momenteel zitten in Drenthe vooral cafés en restaurants te springen om extra handjes. De Drentse regiomanager Inge Venema-Vogelzang van Koninklijke Horeca Nederland is niet op de hoogte van tekenbonussen van afzonderlijke bedrijven. ,,Horecaondernemers zullen hun eigen methodes hebben om potentiële medewerkers te triggeren in dienst te treden. Ik zie op de socials vacatures in de Randstad voorbijkomen waarbij een slaapplaats of scooter wordt aangeboden. Maar geld voor vette bonussen is er in de horeca over het algemeen niet.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu