Zoekactie naar bewoner van het asielzoekerscentrum in het water bij recreatiestrand Nijstad in Hoogeveen

Persoon vermist in het water. Hulpdiensten en duikteams zoeken het meer af. Foto: André Weima

Hulpdiensten hebben zondagavond bij het strand aan de Koedijk in Hoogeveen gezocht naar een bewoner van het asielzoekerscentrum die vermist is in het water. De zoekactie werd rond 18.45 uur even gestaakt, maar ging zondagavond verder toen een specialistisch team arriveerde. Rond 22.30 uur was nog niemand gevonden.

De melding van een vermist persoon kwam rond 17.00 uur binnen. De brandweer was met meerdere duikers aanwezig. Ook de ambulance en het Mobiel Medisch Team waren opgeroepen. Volgens persfotograaf André Weima hebben medewerkers uit de keuken van Paviljoen Nijstad een eerste zoekactie gedaan.

Ze sprongen de jongen vanaf de kant achterna maar waren hem meteen kwijt. Er werd zowel op als in het water gezocht. De politiehelikopter bood ondersteuning vanuit de lucht.

Sonarboten

Het strand werd ontruimd. Sonarboten kwamen vanuit Den Helder naar Hoogeveen om verder te zoeken naar het lichaam. Dat bleek rond 22.30 uur nog zonder resultaat. ,,Wordt de persoon vanavond niet meer aangetroffen, gaat de zoekactie morgen verder”, schrijft de politie op Twitter.

Het recreatiestrand is een oude zandwinning wat betekent dat het in het midden nog erg diep is. Het meer is daar 29 meter diep en ijskoud.

Nieuws

menu