Zoenen en rijden op parkeerterrein station Assen

Automobilisten die snel even een passagier bij het NS-station in Assen willen afzetten, kunnen bij drukte uitwijken naar het parkeerterrein van Q-park.

Ook moet onderzocht worden of er een Kiss & Ride kan komen op de plek van het huidige station. B en W antwoorden dit alles op vragen van fractievoorzitter Bob Bergsma van D66. De democraten maken zich grote zorgen over de drukte op de huidige strook voor Kiss & Ride. Op drukke momenten ontstaan er zelfs opstoppingen op de Overcingellaan, omdat niet alle automobilisten terecht kunnen op de Kiss & Ride-strook. Bergsma vreest dat er gevaarlijke situtaties ontstaan.

De automobilisten moeten nog wennen aan de nieuwe situatie, stellen B en W vast. Daarom zijn er de eerste weken verkeersregelaars ingezet. De verkeersveiligheid zou nog niet direct in het geding zijn, toch zoekt het college naar oplossingen om de druk op de huidige strook te verminderen. Het parkeerterrein van Q-park is er ook nog, zeggen B en W. Daar mogen mensen het eerste half uur gratis parkeren en het terrein is dan ook geschikt om een passagier te laten uitstappen.

D66 pleit ook voor een overkapping van de fietsenstalling bij het station, maar daarvoor is te weinig ruimte, zeggen B en W.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu