Zorgbestemming in zicht voor terrein De Vluchtheuvel Norg

archieffoto van het terrein van De Vluchtheuvel

In september geeft de gemeente Noordenveld haar fiat aan een zorgbestemming op het terrein van wat ooit attractiepark De Vluchtheuvel in Norg was.

Het is een belangrijke stap op de lange weg naar een nieuwe bestemming voor het terrein langs een van de invalswegen van Norg. Nu heeft het terrein nog de bestemming recreatie en dagrecreatie, omdat het tot 2007 attractiepark was, sinds mensenheugenis een populaire bestemming voor schoolreisjes. Het park haalde 75.000 bezoekers per jaar.

Sindsdien hebben meerdere eigenaars en tal van plannen de revue gepasseerd, is het restaurant afgebrand en hebben krakers het terrein in gebruik genomen.

Dementerende ouderen

Het wachten was om meer vastomlijnde plannen van de eigenaar van het terrein, de Brabantse ondernemer Hans Vrijvogel. Die koerst nu op de opvang van dementerende ouderen en zorg voor gehandicapten. Hij is volgens de gemeente in gesprek met de organisatie Goedemorgen en Flinder die twee woonhuizen wil realiseren voor ouderen met dementie en voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. De organisatie heeft al een dergelijke vestiging in het oude gemeentehuis van Paterswolde. Daarnaast is het terrein in beeld voor een zorghotel waar mensen die een zware operatie staat te wachten of net hebben ondergaan sterker te maken. Dit vanuit de gedachte dat je gezonder het ziekenhuis uit komt als je er gezonder in gaat.

In de hekken

Inmiddels staat het vijf hectare grote terrein helemaal in de hekken en zijn de illegale bewoners op het terrein door juridische stappen van de eigenaar vertrokken. In een brief aan de gemeenteraad laten burgemeester en wethouders van Noordenveld weten dat het terrein door de eigenaar is ontdaan van al het afval en ook de kampeerders op het terrein zijn vertrokken. Het ging om een aantal mensen met sociale en psychische problemen die zeiden dat ze ergens meer terecht konden. Waarheen ze zijn vertrokken is bij de gemeente onbekend.

Inloopbijeenkomst

Volgens het college is het nu zaak om het bestemmingsplan aan te passen, zodat de eigenaar van het terrein verder kan met het ontwikkelen van zijn zorgplannen. De voorbereidingen voor de bestemmingswijziging is nu zover gevorderd dat het nieuwe bestemmingsplan in september ter inzage kan worden gelegd. Als er geen bezwaren worden ingediend kan Vrijvogel na zes weken spijkers met koppen gaan slaan.

Het bestemmingsplan ligt na de zomervakantie vanaf 6 september zes weken ter inzage. Maandagavond 10 september is er een inloopbijeenkomst in de Brinkhof in Norg voor meer details van de plannen.

Nieuws

menu