Zorgcampus Noorderboog gaat op zichzelf

FOTO ANP ANP

Zorgcampus Noorderboog krijgt vanaf 1 april een eigen fysieke plek in Meppel. De organisatie die sinds twee jaar projecten uitvoert in de sectoren zorg en welzijn, vestigt zich in het gedeeltelijk nog leegstaande voormalige hoofdkantoor van verzekeraar Zilveren Kruis|Achmea aan de Werkhorst.

In het zogenaamde Arcus-gebouw is ook ondernemersvereniging ICC-Parkmanagement gevestigd. De keus voor een eigen locatie, maakt onderdeel uit van de toekomstfocus van de Zorgcampus. Het Ondernemerspunt, een nieuw initiatief van de Zorgcampus, wordt ook op de locatie gevestigd.

Samenwerking
In de komende jaren gaat de coöperatie zich richten op samenwerking met meerdere sectoren. Het toekomstbeeld voor 2020 is dat de Zorgcampus een fysieke plaats is voor leren, werken en vernieuwen, die kansen biedt aan alle partners en aan ondernemers uit verschillende sectoren. Bijvoorbeeld om gezamenlijk projecten uit te voeren en proeftuinen te realiseren. De locatie aan de Werkhorst is een eerste en belangrijke stap naar ‘Zorgcampus 2020’. Volgens bestuurder Peter Visch  van Zorgcampus Noorderboog en De Stouwe betekent de fysieke plaats een mijlpaal voor het nog jonge bestaan van Zorgcampus Noorderboog. “Niet alleen een goed samenwerkingsverband, maar nu ook een echte plaats waar vorm wordt gegeven aan een sterk werk- en leefklimaat voor Meppel.”

Het Ondernemerspunt, een nieuw initiatief van de Zorgcampus, krijgt ook een plaats in het Arcus-gebouw. Bij het punt leggen aangesloten zorginstellingen opdrachten neer, die uitgevoerd worden door leerlingen en studenten van de onderwijsinstellingen. Binnenkort kunnen ook ondernemers en instellingen buiten de Zorgcampus opdrachten laten uitvoeren. De Zorgcampus staat open voor samenwerking met meerdere onderwijsinstellingen en partners. Het Ondernemerspunt draagt bij aan het doel om studenten aan de regio te verbinden, door hen kennis te laten maken met bedrijven en instellingen.

Groeimogelijkheden
De locatie van de Zorgcampus en het Ondernemerspunt is niet willekeurig gekozen. Het gebouw aan de Werkhorst biedt, met andere gevestigde organisaties zoals ICC-Parkmanagement, mogelijkheden voor verdere samenwerking binnen de regio. Ook biedt het Arcus-gebouw groeimogelijkheden voor de toekomst. Voorzitter Henrico ten Brink van ICC-Parkmanagement is verheugd met de komst van de twee organisaties. “Het sluit goed aan bij de werkzaamheden en overleggen die op deze locatie plaatsvinden. Samen zijn we dynamisch en versterken we elkaar.” Ook verhuurder Henk Keur is positief. “Wij zien het ondernemerspunt als een bijzondere toevoeging op onze bestaande huurders zoals Calago, Specsavers en ICC-Parkmanagement. Hierdoor zullen ook kortere lijnen ontstaan tussen de organisaties.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu