Zorgen bij vrijwilligers cinema/theater Roden

De vrijwilligers van cinema/theater De Winsinghhof in Roden vrezen dat er weinig overblijft van het theater. De reorganisatie wekt zorgen.

In een brief aan bestuur en directie van Landgoed Mensinge en de gemeenteraad zeggen de vrijwilligers met lede ogen aan te zien dat er flink gesnoeid is in de activiteiten. „De voortgang hangt naar ons idee aan een zijden draad.” De zorgen komen voort uit gebrekkige communicatie en de verwachting dat er teveel gesnoeid moet worden in de kosten. In januari komt er een toekomstplan voor De Winsinghhof en museum Mensinge. Gebrek aan vertrouwen is ook de reden dat de Business Friends van de Winsinghhof zichzelf gaat opheffen. De groep ondernemers zorgde jaarlijks voor een bijdrage van 15.000 euro.

Tering naar de nering

De onrust onder de vrijwilligers wijt interim-directeur Nina Hiddema aan het feit dat er nog geen duidelijkheid te geven is over het toekomstplan voor museum en cinema/theater. Dat komt in januari. Volgens Hiddema is het zeker dat de tering naar de nering gezet moet worden, maar het is zeker de opzet om beide voorzieningen in de benen te houden. „We moeten het nog maar een keer uitleggen, maar we kunnen in januari pas echt wat zeggen.” Vooral in de cinema is zwaar gesnoeid in het aantal voorstellingen. Dat is nog een kwart van wat het was. Commerciële films worden er weinig meer vertoond.

Raad heeft wel vertrouwen

De gemeenteraad van Noordenveld heeft wél het vertrouwen uitgesproken in de aanpak van Hiddema en het nieuwe bestuur. Er is geld beschikbaar gesteld zodat de reorganisatie verder kan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu