Zorgen over drukke oversteek bij fietsbrug in Nieuw-Amsterdam. 'Zeker bij schoolkinderen houden we soms echt ons hart vast'

Woon je in de wijk Noorderwerf in Nieuw-Amsterdam, dan moet je voor vrijwel alles de drukke straat Vaart NZ oversteken. Volgens Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord is het de hoogste tijd om deze oversteek bij de fietsbrug veiliger te maken.

Erwin de Vries en Margriet Vorsteveld, voorzitter en secretaris van Plaatselijk Belang, bij de fietsoversteek aan de Vaart NZ in Nieuw-Amsterdam.

Erwin de Vries en Margriet Vorsteveld, voorzitter en secretaris van Plaatselijk Belang, bij de fietsoversteek aan de Vaart NZ in Nieuw-Amsterdam. Foto: DvhN

Het is een van de drukste wegen naar en door Nieuw-Amsterdam, de Vaart NZ. ,,Dorpsbewoners maken er gebruik van, maar ook mensen die vanaf de snelweg A37 komen en naar Emmen-zuid, Erica, Schoonebeek of Zandpol moeten. En dat zijn er opgeteld heel veel’’, zegt Erwin de Vries, voorzitter van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's