Zorgen over slaperigheid van Johan Derksen, die zijn ogen amper open kan houden? Hij is straks elke dag op tv met de mannen van Veronica Inside: 'Met mij hoef je geen medelijden te hebben'

SBS6 mengt zich komende zomer met Johan Derksen in de talkshowoorlog met NPO1 en RTL4. Twee maanden lang zullen de Veronica Inside-mannen zeven dagen per week tot elkaar veroordeeld zijn. Opvallend, want een jaar geleden bezworen ze nog dat het onderling vertrouwen volledig kapot was en dienden ze hun ontslag in bij Talpa-eigenaar John de Mol.

Johan Derksen zal zijn trouwe viervoeter deze zomer niet hoeven missen: de voetbalkenner is van plan om ondanks een drukke agenda elke dag thuis in Grolloo te slapen.

Johan Derksen zal zijn trouwe viervoeter deze zomer niet hoeven missen: de voetbalkenner is van plan om ondanks een drukke agenda elke dag thuis in Grolloo te slapen. Foto: Matty van Wijnbergen

„John vroeg ons hiervoor en daar hebben we ’ja’ op gezegd”, vat Johan Derksen de huidige situatie met zijn kenmerkende nuchterheid samen. „Zo gaat het eigenlijk altijd, hè? Als er strijd gevoerd moet worden met de andere zenders, dan schuift Talpa ons drieën naar voren.”

Topsport

De afgelopen jaren klaagden meerdere talkshow-hosts over de impact die een doordeweeks praatprogramma op hun leven heeft. Beau van Erven Dorens vergeleek het met topsport en Eva Jinek beaamde dat later. Dat uitgerekend de 72-jarige Derksen straks niet vijf maar zelfs zeven dagen in de week aan de bak moet, is daarom op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Te meer omdat er de afgelopen maanden in Hilversum al zorgen waren over de fitheid van Derksen.

Hij zou tijdens de tweede helft van de doordeweekse Champions League-wedstrijden soms maar moeilijk zijn ogen open kunnen houden. Sinds de uitschakeling van Ajax is hij überhaupt niet meer te zien. Dat heeft echter niks met zijn gesteldheid te maken, bezweert hij zelf. „We hoeven nu alleen minder tijd vol te lullen, dus het heeft weinig zin om daar met zijn tweeën te gaan zitten. En Wim Kieft wordt per keer betaald, dus zei ik: ’Ga jij maar, dan verdien je nog een paar centen.’”

Louis van Gaal

Zodoende rijdt Derksen straks dagelijks op en neer vanuit Grolloo naar Zeist en, tijdens de Olympische Spelen, naar Otterlo. „We gaan daar in een Droompark zitten, een sponsordealtje natuurlijk. Maar het schijnt er heel chique te zijn. Ik hoorde dat Louis van Gaal daar twee huisjes heeft als belegging. Misschien dat ik daar af en toe mag slapen. Al slaap ik, als ik kan kiezen, toch het liefst in mijn eigen bed.”

Toch kan hij niet ontkennen dat zeven avonden in de week televisie maken straks ’wel een beetje doorzetten wordt’. „Maar we moeten niet net doen alsof het werken is. Er zijn voor mijn huis stratenmakers bezig... Dát is zwaar. Met mij hoef je geen medelijden te hebben. Ik heb in 72 jaar tijd nog geen dag hoeven werken.”

NSB’er

Afgelopen zomer raakte Derksen nog in een veelbesproken ruzie verzeild met presentator Wilfred Genee, waarin René van der Gijp de kant van de bromsnor koos en hun collega Genee zelfs voor NSB’er uitmaakte. Kijkers hebben vaker kunnen zien dat de spanningen tussen de mannen opliepen naar mate het voetbalseizoen vordert. Zo ging het ook al goed mis in de zomer van 2014 tijdens het WK in Brazilië.

Een plan om te voorkomen dat het opnieuw mis zou gaan, is er echter niet, zo vertelt Derksen. „Daar hebben we het niet over gehad, maar we hebben het buiten de uitzendingen sowieso nooit ergens over. Ach, het kan dat we inderdaad weer een incidentje krijgen. Dat kan er nog wel bij, denk ik dan, na alles dat we al hebben meegemaakt. Ik hoop alleen dat we er een beetje volwassen mee om zullen gaan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu