Zorgfirma's willen -zonder subsidie- werk TSN overnemen

Ruud Slot. FOTO ARCHIEF DVHN

Zes Drentse zorgbedrijven willen samen het werk van het bijna-failliete TSN in Drenthe overnemen, maar dan zonder de subsidie die Buurtzorg daarvoor vraagt.

Zes Drentse zorgbedrijven willen samen het werk van het bijna-failliete TSN in Drenthe overnemen, maar dan zonder de subsidie die Buurtzorg daarvoor vraagt.

Dat aanbod doen bedrijven zoals de ZorgZaak, De Nieuwe Zorg Thuis, Senior Assist, Chalcedoon, Zorggroep Drenthe en Solace ATC aan de Drentse gemeenten. Buurtzorg Nederland van Jos de Blok wil het werk van TSN ook overnemen, maar vraagt daarvoor een deel van de 200 miljoen euro die de gemeenten van het ministerie hebben gekregen. ,,Wij doen het zonder die subsidie maar bieden ook aan om de bestaande zorgverleners zo veel mogelijk bij de bestaande cliënten aan het werk te houden'', zegt Ruud Slot van de ZorgZaak.

De zes zorgbedrijven verlenen nu ook verschillende vormen van thuiszorg in Drenthe. TSN ook, en TSN is in sommige gemeenten de grootste aanbieder. Maar de huishoudelijke hulp-poot van TSN is in surseance, het voorpoortaal van een faillissement. Jos de Blok van Buurtzorg heeft een nieuwe stichting opgericht, stichting Familiehulp, en heeft onderhandelingen gevoerd met de bewindvoerders van TSN en staatssecretaris Martin van Rijn over de overname van de hele thuishulp-poot van TSN in Nederland. Daarbij zou het personeel van TSN onder dezelfde arbeidsvoorwaarden aan het werk kunnen blijven, als de gemeenten tenminste extra geld willen geven.

Vakbond FNV en personeel van TSN gaan de komende tijd op tournee langs verschillende gemeenten om ze over te halen onder die voorwaarden met Familiehulp in zee te gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu