Zorggroep Drenthe: Zeker vijf bewoners verpleeghuis Symphonie in Eelde besmet met coronavirus

Symphonie in Eelde

In verpleeg- en verzorgingshuis Symphonie in Eelde zijn vijf bewoners positief getest op de ziekte Covid-19. Dat heeft Zorggroep Drenthe zaterdagavond bekendgemaakt. Mogelijk zijn er nog meer cliënten besmet. Een van hen is in elk geval ernstig ziek.

Bewoners van andere afdelingen zijn onlangs nog in contact geweest met de vijf besmette bewoners. Zeker een bewoner vertoont ernstige klachten die passen bij de ziekte Covid-19. Deze client is volgens de zorggroep vandaag (zaterdag) getest. Dat geldt overigens voor meerdere bewoners van de Symphonie, voorheen het Else van der Laanhuis.

Twee weken afgesloten

Dit nadat er een ‘ernstige verdenking was op een besmetting met het coronavirus’. Daaruit kwam naar voren dat zeker vijf bewoners van de afdeling Fluiterkruid het virus dragen.

Het gebouw in Eelde telt in totaal 97 verpleeg- en verzorgshuisappartementen. Zorggroep Drenthe laat weten dat de afdeling Fluitenkruid, in overleg met de GGD Drenthe, de komende twee weken is afgesloten van de rest van Symphonie. Alle cliënten zijn gevraagd om hun eigen afdeling niet te verlaten. De verpleging op deze afdelingen wordt gedaan door een vast team, zodat er zo min mogelijk roulatie is. Op die manier wordt onder meer geprobeerd het virus onder controle te krijgen in het woonzorgcentrum.

Bezoek niet mogelijk

Aangrenzende afdelingen (Dahlia en Anemoon) gaan ook in quarantaine: de bewoners moeten daar tien dagen in thuisisolatie blijven. Vooral ook omdat zij mogelijk in contact zijn geweest met een van de besmette cliënten.

Familie en naasten van de bewoners van het zorgcentrum wordt ‘zeer dringend verzocht om het bezoek uit te stellen’. Zij kunnen in ieder geval tot 14 november niet terecht op Fluitenkruid en tot 9 november niet op de afdelingen Anemoon en Dahlia.

Nieuws

Meest gelezen

menu