Zuiderdiep Valthermond gaat volgend jaar op de schop

Foto: Archief NDC Mediagroep

Een deel van het Zuiderdiep in Valthermond gaat volgend jaar stevig op de schop. Het gaat het ongeveer drie kilometer lange wegdeel tussen de N379 en de Kavelingen bij Musselkanaal. De weg wordt verkeersveiliger ingericht.

Tijdens de werkzaamheden wordt ook de riolering vervangen.

Dit deel van het Zuiderdiep wordt breder gemaakt en voorzien van een moeilijk overrijdbare middenscheiding. Daarnaast wordt een attentie verhogende kleur aangebracht bij de kruispunten. Het naastgelegen fiets- en voetpad worden gecombineerd tot een brede weg voor langzaam verkeer. Eens te meer om ook deze weggebruikers een veilige route te bieden. Tot slot worden ook de bermen inclusief beschoeiing opgefrist.

Vanuit het dorp kreeg verkeerswethouder Nynke Houwing de vraag of er ook de mogelijkheid is tot het instellen van 30 kilometer zones. ,,Maar het betreft hier een gebiedsontsluitingsweg en dat betekent 80 kilometer per uur buiten de bebouwde kom en 50 binnen. En dat blijft zo.” Met de herinrichting is een bedrag gemoeid van ruim 1 miljoen euro.

Melkweg Klijndijk

Tegelijkertijd wordt volgend jaar ook de Melkweg in Klijndijk aangepakt. Hier komt een soort vluchtheuvel voor fietsers bij de rotonde, een middenscheiding op de weg en een bescheiden 30 kilometer zone ter hoogte van de afslag naar de Visserstraat.

Over de exacte planning kan Houwing nog geen uitspraken doen. De aanbesteding van beide projecten moet nog plaatsvinden. Ook worden de geplande werkzaamheden nog teruggekoppeld aan de bevolking van Valthermond en Klijndijk. Door corona is het echter nog onduidelijk wanneer dit kan.

Nieuws

Meest gelezen

menu