Zuidoost-Drenthe krijgt een internationaal mbo

Van links naar rechts: Gunda Gülker-Alsmeier (Kreisrätin Landkreis Grafschaft Bentheim), Bea Meppelink-de Jager (wethouder gemeente Coevorden) en Thomas Berling (burgemeester Stadt Nordhorn).

Van links naar rechts: Gunda Gülker-Alsmeier (Kreisrätin Landkreis Grafschaft Bentheim), Bea Meppelink-de Jager (wethouder gemeente Coevorden) en Thomas Berling (burgemeester Stadt Nordhorn). Foto: gemeente Coevorden.

Het onderzoek naar een internationaal mbo in Zuidoost-Drenthe is afgerond, meldt gemeente Coevorden. Met de twintig aanbevelingen uit het onderzoek kan ‘het onderwijs in de grensstreek aan de slag om een internationaal mbo op te starten’.

Het onderzoek - in opdracht van een groot aantal organisaties uit de grensstreek Zuidoost-Drenthe en Grafschaft Bentheim - richtte zich op drie vragen, meldt de gemeente. ‘Onder welke condities heeft internationaal mbo meerwaarde voor de regio? Wat vraagt de realisatie van internationaal mbo van de onderwijsinstellingen en van partners in bedrijfsleven en overheid? En: welke aanpak past hierbij en op welke manier kunnen we een start maken?’

Onderwijs over werken in Duitsland en Nederland

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's