Fanatieke supporters FC Emmen kunnen voor duel met Jong Ajax eindelijk los als Zuidtribune Emmen

Steun van Zuid voor spelers FC Emmen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Het maandenlange snakken naar een tjokvolle Oude Meerdijk kwam vrijdagavond ten einde. De vreugdexplosie op de zuidtribune voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong Ajax was ongeëvenaard.

De afgelopen maanden bleef de thuishaven van FC Emmen door coronamaatregelen gedwongen leeg.

De wedstrijd betekende ook de aftrap van de verenigde fanatieke supportersclub onder het nieuwe collectief ‘Zuidtribune’. Daarin slaan de verschillende groepen supporters de handen ineen om de onderlinge samenhang in sfeeracties te vergroten en het overleg met de club te verbeteren.

12 bij 26 meter

Vrijdagavond presenteerden ze zich aan voetbalminnend Nederland met twee spandoeken van in totaal 12 bij 26 meter. Dat deden ze met de leuze ‘2gether we stand’ en de logo’s van Brigata Fanatico, Ultras, Casuals, Southside en de Witte Wieven.

De fanatieke fans van Emmen zijn befaamd om hun humor bij sfeeracties. Het doek ‘Our Dick is bigger’, voor de wedstrijd tegen Sparta met trainers Dick Lukkien (Emmen) en Dick Advocaat (Sparta) ging de wereld rond.

,,De doeken vanavond zijn vooral om onszelf neer te zetten, de volgende wordt nog mooier’’, belooft Martin Zaan, voorman van Zuidtribune.

Nieuws

menu