Zware mishandeling en drugshandel bij No Surrender Emmen

Locoburgemeester Bouke Arends heeft vrijdagochtend het clubhuis van No Surrender in Emmen gesloten naar aanleiding van het strafrechtelijk onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) naar de motorclub. Dat liet hij vrijdagmorgen tijdens de persconferentie op het gemeentehuis weten (tekst loopt door onder de video):

Uit het onderzoek, dat sinds 2014 loopt, blijkt dat in het clubhuis ,,structureel harddrugs als cocaïne en speed werden gebruikt en verhandeld’’, zegt Pieter van Rest, woordvoerder van het OM. Het gaat om handel met Duitsland en Denemarken.

De politie heeft maandenlang gesprekken in en rondom het clubhuis afgeluisterd. ,,Daarbij waren hak- en snuifgeluiden van drugs te horen'', zegt Van Rest. Verder blijkt dat er regelmatig zware mishandelingen plaatsvinden. ,,Leden die zich niet aan de regels houden, krijgen zware klappen’’, zegt Van Rest.

Verder wordt duidelijk dat nieuwe leden 1.000 euro moeten betalen. Van Rest: ,,Zodat nieuwe leden de club niet snel verlaten.’’ Daarnaast betalen leden ook maandelijks contributie. Een deel van dat geld gaat naar de landelijke kas. ,,De rest wordt gebruikt voor leden die uit clubbelang in de gevangenis zitten’’, zegt Van Rest. Met het geld worden onder meer advocaten betaald en de families van de clubleden onderhouden.

De politie deed samen met de gemeente Emmen en het Openbaar ministerie vrijdagochtend een inval bij het clubhuis in Emmen. De omgeving werd afgesloten en een clublid werd opgepakt. Ook geldt er in de stad een samenscholingsverbod voor motorleden.

Kijk hieronder de beelden van de inval vanmorgen terug:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu