Zwembaden Valthermond, Nieuw-Buinen en Exloo vallen straks onder één bv

Annemiek de Groot.

De zwembaden in Valthermond, Nieuw-Buinen en Exloo vallen vanaf 2019 onder één bv. De toekomst is daarmee voor tenminste tien jaar gewaarborgd.

Het college van de gemeente Borger-Odoorn wil een duurzaamheidslening beschikbaar stellen van 400.000 euro. Vooral de zwembaden De Leewal in Exloo en de Buinerstreng in Nieuw-Buinen kunnen daar hun voordeel mee doen. Via plaatsing van onder meer zonnecollectoren en -panelen kunnen daarmee de torenhoge energielasten drastisch worden teruggebracht.

Directeur

De bv waar de baden straks onder vallen, staat onder leiding van een directeur-bestuurder. Op 12 april komt het collegevoorstel voor het eerst in de raad aan de orde. Volgens wethouder Frits Alberts zijn alle drie de baden blij met de nieuwe structuur. Inclusief De Zwaoi in Valthermond, dat al een aantal jaren zelfstandig wordt gerund door een geoliede vrijwilligersmachine en aanvankelijk niet stond te springen om met de twee andere baden in de gemeente onder één organisatie te vallen.

De Zwaoi

,,Elk jaar is het weer spannend om het financieel rond te krijgen. Als we zelfstandig blijven, dan wordt het lastig als we voor grote onderhoudskosten komen te staan. Als losse Zwaoi zijn we kwetsbaar”, erkent Annemiek de Groot, voorzitter van de stichting De Ommezwaoi die het bad exploiteert.

Nieuws

Meest gelezen

menu