Zwembaden in Emmen, Klazienaveen en Schoonebeek openen komende maandag

Aquarena in Emmen. Foto: Jan Anninga

De deuren van de zwembaden Aquarena in Emmen, Neptunus in Klazienaveen en De Slagen in Schoonebeek gaan maandag 18 mei deels weer open.

Dat heeft de gemeente Emmen vrijdag bekendgemaakt.

De heropening gebeurt vanuit het oogpunt van bezoekers wel stapsgewijs. Verenigingszwemmen, trimzwemmen en zwemlessen vanaf niveau 3 mogen eerst beginnen. Reden is dat bij dit niveau de instructeur niet meer bij de kinderen in het water hoeft te zijn.

De zwembaden gaan werken volgens het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’ dat is goedgekeurd door het RIVM. De horeca op de drie locaties blijft vooralsnog gesloten.

,,We gaan voorzichtig weer beginnen”, zegt manager Arnold Brijan van Aquarena. ,,Dat doen we met beperkte groepen. Als dat goed gaat, dan willen we ook weer snel opschalen. Maar wel allemaal binnen het protocol.”

Waarmee moeten bezoekers rekening houden?

Trimzwemmers moeten telefonisch een zwemplek reserveren om altijd aan de 1,5 meter norm te kunnen voldoen. ,,We verwachten dat gasten hun zwemkleding thuis aantrekken en ook na het zwemmen meteen weer weggaan zonder te douchen”, zegt Brijan. ,,Het trimzwemmen gebeurt in een ‘treintjesvorm’, dus achter elkaar zwemmen en niet inhalen.”

Looproutes moeten zorgen dat gasten elkaar niet tegenkomen. Verder is er genoeg desinfecterende spray voor handen. ,,Wel benadrukken wij dat als gasten zich niet lekker voelen, hoesterig of koortsig zijn, nog even wachten met te komen zwemmen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu