Zwitsaldievegge krijgt laatste waarschuwing

Voor het stelen van ruim zestig Zwitsalproducten heeft een 28-jarige vrouw uit Assen als laatste waarschuwing twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen.

De producten stal de vrouw in augustus en november uit twee supermarkten in haar woonplaats. Ze had nog een drugsrekening te betalen, zei de vrouw tegen de politierechter.

Babyshampoo en babyschuim
De diefstallen werden vastgelegd door de beveiligingscamera's. Op deze beelden was te zien hoe de vrouw in de supermarkten de bekende gele flessen met babycreme, lotion, zeep en wasgel onder haar kleding stak. Zonder dat ze werd gezien, verliet ze met deze producten de supermarkten. Op de beelden werd ze herkend door een agent. Die kende de vrouw van eerdere diefstallen. Omdat ze haar rekening bij haar dealer niet kon betalen had ze in opdracht deze producten gestolen, zei de vrouw.

Moeder vermoord
De vrouw is een bekende van politie en justitie en heeft een fors strafblad met vooral diefstallen opgebouwd. De Assense heeft een traumatisch verleden, zei haar raadsman. Op 12-jarige leeftijd was zij getuige van de moord op haar moeder op het station in Alkmaar in 1999. Deze moord werd door haar vader gepleegd. 

Laatste waarschuwing
Momenteel doorloopt de Assense een methadonprogramma en heeft ze werk. Om haar toekomst met huidige baan niet te doorkruisen bleef het bij een voorwaardelijke straf. Wel moet de vrouw zich verder laten helpen met haar verslavingsprobleem.

Nieuws

menu