Beter leren schrijven of lezen? Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer genoeg vrijwilligers en plaatsen vrij om mensen te begeleiden

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen te helpen die beter willen leren lezen of schrijven. Het aantal vrijwilligers is groot genoeg om mensen te begeleiden. Zij zijn opgeleid om iedereen te helpen die beter wil worden met taal. Ook kan er hulp worden geboden bij het leren werken op een computer.
Lees meer over
Aa en Hunze

Omdat tegenwoordig steeds meer dingen digitaal worden geregeld, wordt kennis daarvan ook steeds belangrijker. Mensen die daar moeite mee hebben, kunnen zich wenden tot het Taalhuis. Het initiatief is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor mensen die nog geen Nederlands spreken, maar juist ook voor volwassen die het Nederlands als moedertaal hebben.

Goed kunnen lezen en schrijven is volgens het Taalhuis Aa en Hunze van groot voordeel: een goede beheersing van taal maakt sterk en geeft zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld bij het zelf afhandelen van de post of het voorlezen van de kleinkinderen of het begrijpen van de bijsluiter van medicijnen.

Moeite met taal

In de gemeente Aa en Hunze wonen ongeveer drieduizend mensen die moeite hebben met taal. De meesten van hen hebben Nederlands als moedertaal. Het Taalhuis werkt vanuit de bibliotheken in Rolde, Annen en Gasselternijveen. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich gratis aanmelden bij Theo Wortel via [email protected]

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu