Zaag in de bomen langs de N378 bij Gasselternijveen. Ze groeien scheef en zijn volgens gemeente gevaarlijk voor verkeer, dat tijdens kap last zal hebben van vertraging

Een van de bomen die recent gekapt zijn voor extra parkeerplekken bij het Gasselterveld. Foto: Marcel Jurian de Jong

Verkeer langs de Ir. W.I.C. van Veelenweg (N378) bij Gasselternijveen zal komende week vertraging ondervinden. De gemeente Aa en Hunze snoeit een flink stuk van de bosbegroeiing langs de weg, vanaf de kruising met de Dideldomweg richting Gasselte.
Lees meer over
Aa en Hunze

De bomen groeien scheef naar de provinciale weg. De takken hangen daardoor boven de sloot en de rijbaan. Dat zorgt voor verkeersonveiligheid. Die onveiligheid wordt versterkt doordat de bomen dicht op elkaar groeien. Daardoor is er veel dood hout. De gemeente Aa en Hunze dunt de wegbeplanting uit en snoeit het.

De werkzaamheden beginnen maandag en duren de hele week. Er zal in die week rijdende verkeersafzetting zijn met verkeersregelaars. Volgens de gemeente moeten automobilisten rekening houden met vertraging.

Geen kapvergunning

Voor het kappen van de bomen heeft de gemeente geen vergunning aangevraagd. Uitdunnen van zo’n bosje wordt gezien als beheer. Daarvoor is een kapvergunning niet nodig. Je kunt er dan ook geen bezwaar tegen maken.

De gemeente houdt ook nog een zakcentje aan de klus. Het vrijgekomen snoeihout verkoopt Aa en Hunze aan de aannemer.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu