C + B Museum in Grolloo onthult levensgroot houten beeld van blueslegende Harry Muskee

De onthulling van het kunstwerk door Harry Bimolt (links) en John Hofsteenge (rechts).

Naast het C+ B Museum in Grolloo is zaterdag een levensgroot houten beeld van blueslegende Harry Muskee onthuld. De houten Muskee is gemaakt door boomkunstenaar Jelmer Zwaan uit Meppel en geschonken door Lukas Wever.

Wever was vijftig jaar bevriend met Muskee en beloofde de blueszanger dat wanneer Muskee ooit iets zou overkomen er iets achter zou blijven, zodat hij nooit vergeten zou worden. „Ik las over houtkunstenaar Jelmer Zwaan die figuren uit bomen zaagt. Zo ben ik op het idee gekomen”, vertelt Wever.

Onthulling

Het beeld is onthuld door twee oude bekenden van Muskee: Harry Bimolt, een volle neef van de zanger, en John Hofsteenge, caféhouder in Grolloo en zoon van Harm en Grietje, die Muskee in zijn Grolloojaren veel hebben ondersteund. C+B Museum-voorzitter Lukas Koops beloofde kunstenaar Zwaan dat het museum het beeld jaarlijks goed zal verzorgen, zodat het in lengte van jaren mee kan.

Het beeld van Muskee is een van de vele eerbetonen aan de blueslegende. In Grolloo is ook al een bronzen beeld, een museum en een Harry Muskeepad te vinden. Daarnaast heeft Assen, waar Muskee is geboren, een rotonde met zijn naam.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu