Drentse bibliotheken helpen met zoektocht naar sociale huurwoningen via Thuiskompas

Foto: Shutterstock

Het online platform Thuiskompas wordt op donderdag 1 oktober gelanceerd. Via de website kunnen Drenten opzoek gaan naar een sociale huurwoning in de provincie. Om ook woningzoekenden te bedienen die het lastig vinden om met een computer om te gaan, bieden de bibliotheken in Drenthe hulp aan bij het gebruik van het platform.

Woningzoekenden die moeite hebben om op de website te navigeren, kunnen de bibliotheken bezoeken voor instructies. Medewerkers van de bibliotheek helpen bij het vinden van informatie op Thuiskompas, het geven van uitleg over inschrijven en reageren op een woning, het aanmaken van een e-mailadres en het opvragen van een inkomensverklaring.

‘Als openbare bibliotheken vinden we dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen. Voor veel mensen is het gebruik van e-loketten niet makkelijk. Toen we dan ook hoorden van ‘Thuiskompas’, het e-loket van de Drentse woningcorporaties, zijn we daarom direct in gesprek gegaan,’ meldt Annelies Bakelaar, directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe.

Thuiskompas

Op de website van Thuiskompas staan de beschikbare sociale huurhuizen van acht Drentse woningcorporaties. Woningzoekenden schrijven zich gratis in en kunnen daarmee reageren op alle huurhuizen van de deelnemende corporaties.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aa en Hunze
menu