Eerste exemplaar dorpsmagazine ‘Thuis in Gasselternijveen’ is voor burgemeester Anno Wietze Hiemstra

Het eerste exemplaar is voor burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze. Foto: Paul Abrahams 

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze heeft vanmorgen het eerste exemplaar van het dorpsmagazine ‘Thuis in Gasselternijveen’ in ontvangst genomen.

Het magazine - een initiatief van dorpscoöperatie De Brug - werd in MFC de Spil overhandigd door voorzitter Piet Wolters van dorpscoöperatie De Brug.

‘Thuis in Gasselternijveen’ - een uiterst professionele en rijk geïllustreerde glossy - is gedrukt in een oplage van 1500 exemplaren. Bestuursleden en andere vrijwilligers bezorgen het magazine donderdag en vrijdag huis-aan-huis in Gasselternijveen.

Voor huidige en nieuwe inwoners

„Het doel van het magazine is inwoners en nieuwkomers in het dorp te informeren over Gasselternijveen”, vertelt Piet Wolters. „Zo geeft het magazine informatie over de dorpscoöperatie en haar al activiteiten, bijvoorbeeld over De Huiskamer, het Dorpsloket, de Spil-Expressen en de plannen voor ouderenhuisvesting.”

„Daarnaast bevat het blad een presentatie van de organisaties en verenigingen in het dorp, evenals de non-profit organisaties”, vervolgt Wolters. „Kortom een handig blad waarin je alle informatie over Gasselternijveen bij de hand hebt en een goed beeld krijgt van wat er allemaal gebeurt in het dorp en wat er ondernomen is en wordt om het dorp leefbaar te houden en daar waar mogelijk te verbeteren.”

Postcode Loterij Buurtfonds

De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Postcode Loterij Buurtfonds. De lay-out werd verzorgd door GewoonNomi uit Gasselterboerveen.

Loftrompet

Burgemeester Hiemstra stak de loftrompet over het nieuwe magazine dat op 850 adressen in het dorp wordt bezorgd. „Het ziet er prachtig uit met veel mooie foto’s. Wederom complimenten voor Gasselternijveen. Een dorp met veel betrokken en actieve inwoners waar heel veel gebeurt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aa en Hunze
menu