Er komen tien nieuwe bankjes in Aa en Hunze. Check hier waar ze komen

Het pas geplaatste bankje aan het Meulenpad in Gieten. Foto: Gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze krijgt tien bankjes voor toeristen van het Recreatieschap Drenthe en vroeg daarom voor de zomer aan de inwoners: waar moeten ze komen? Er kwamen 37 inzendingen.
Lees meer over
Aa en Hunze

De bankjes worden allemaal geplaatst aan een fiets- of wandelpad. De jury koos plekken uit waar veel recreanten komen en die tevens goed verspreid liggen over het grondgebied van de gemeente Aa en Hunze. Een deel van de bankjes is al geplaatst, enkele andere volgen nog.

Naast deze tien van het Recreatieschap plaatst de gemeente op twee andere locaties ook banken. Die worden gefinancierd uit andere projectpotjes. De bankjes komen aan de Zandkoel in Gasselte en het Zwanemeer in Gieten.

Gezonde omgeving

De gemeente roept bewoners expliciet op om rond de bankjes geen puinhoop te maken. „Vaak zie je dat mensen rondom zitplekjes afval achterlaten”, legt de woordvoerder van de gemeente Aa en Hunze uit. ,,Dat was bijvoorbeeld ook zo bij een picknickbank in Eext. Op die plek werd altijd erg veel troep achtergelaten. Nu staat er een blikmikker .”

De zitplekken worden betaald door de provincie Drenthe. Het Recreatieschap kreeg 75.000 euro subsidie om 70 duurzame bankjes in de provincie te plaatsen. Die bankjes worden voorzien van een ‘Drents gevoel’, doordat de tekst ‘Drenthe’ in het bankje is gezet.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu