Samen met

Gemeente Aa en Hunze: koninklijke onderscheidingen voor Hendrik van den Brink uit Gasselte en Gerrit Meijers uit Annerveenschekanaal

Koninklijke Onderscheiding. Foto: Pixabay

Hendrik van den Brink uit Gasselte en Gerrit Meijers uit Annerveenschekanaal hebben een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Ze zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
Kanaalstreek

De onderscheidingen werden opgespeld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze.

Hendrik van den Brink

Hendrik van den Brink is al meer dan 30 jaar actief in verschillende functies binnen de protestantse gemeente Gasselte. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: „Hij toont een niet aflatende inzet voor de kerk en de gemeenschap van Gasselte. Hij is actief, heeft kennis van zaken en doet de activiteiten vol betrokkenheid en inzet. De Koninklijke onderscheiding is een terechte waardering voor zijn werk.”

Gerrit Meijers

Gerrit Meijers heeft zich vele jaren ingezet voor de leefbaarheid en ontwikkeling van het dorp Annerveenschekanaal. Als secretaris van de vereniging dorpsbelangen was hij vooruitstrevend, sociaal verbindend en actief in diverse werkgroepen. Op dit moment is Meijers nog steeds als vrijwilliger betrokken bij de Semslinieloop. Volgens burgemeester Hiemstra vallen ook zijn politieke activiteiten op: „Hij is al ruim 20 jaar secretaris voor Gemeentebelangen. Maar eigenlijk is hij meer dan dat: hij is een steunpilaar voor de partij. En dat al voor zo’n lange periode. Ontzettend knap.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu