Het bos van Landgoed Heidehof werd na de Tweede Wereldoorlog decennialang verwaarloosd, maar is nu 'volwassen' en het decor van speciale wandeling

Foto: Nationaal Park Drentsche Aa

Het bos is wel opengesteld, maar bezoek en gebruik wordt niet aangemoedigd. Eens per jaar wordt er echter een wandeling door het gebied rond Landgoed Heidehof georganiseerd. Dit keer wordt extra aandacht besteed aan de grafheuvels bij het landgoed.
Lees meer over
Aa en Hunze

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw is Landgoed Heidehof opgericht en aangeplant. Van woeste grond werd het een productiebos voor de fabriek van landgoedeigenaar Everts uit Wildervank.

Overblijfselen van vele duizenden jaren van geologische, ecologische en cultuurhistorische geschiedenis zijn op het landgoed te vinden. De zichtbare geschiedenis gaat zelfs twee ijstijden terug: zo zijn er een gletsjerkuil, hoogveenven en twee pingoruïnes te zien.

Volwassen en divers

Na de oorlog is het bos echter decennialang ongebruikt gebleven en nauwelijks nog onderhouden. Vanaf 1996 hebben de huidige eigenaren het bos ondersteund bij het volwassen en diverser worden.

Geïnteresseerden kunnen dat op zondag 10 oktober komen bekijken. Dan wordt er een wandeling georganiseerd door Nationaal Park Drentsche Aa over het landgoed. Deze keer wordt er extra aandacht besteed aan de grafheuvels op het terrein. Deelname aan de wandeling is gratis.

Nieuws

Meest gelezen

menu