Het heden en het verleden van Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte moeten tot leven komen in vier nieuwe dorpswandelingen

Foto: Nationaal Park Drentsche Aa

Het heden en verleden van de dorpen Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte moeten tot leven komen in vier nieuwe dorpswandelingen. In samenwerking met het Nationaal Park Drentscha Aa, het Toeristisch platform Aa en Hunze, de Gemeente Aa en Hunze en het Recreatieschap Drenthe wordt daar hard aan gewerkt.
Lees meer over
Aa en Hunze

De wandelingen vertellen het unieke verhaal uit het dorp dóór het dorp. In elk dorp is er een werkgroep gevormd, waarin de leden van dorpsbelangen, historische verenigingen, ondernemers en gidsen meepraten. Het is de bedoeling om door persoonlijke verhalen van inwoners wandelaars te informeren over het heden en verleden van de dorpen.

De leden van de werkgroepen bepalen samen de route, het verhaal dat wordt verteld en bijpassende beleefpunten. Drie van de vier routes zijn vooral gericht op gezinnen met kinderen. De wandelingen kunnen altijd digitaal worden bewandeld en zijn voorzien van bijvoorbeeld beeldmateriaal en podcasts. De routes kunnen ook met een lokale gids afgelegd worden.

Bewustzijn

De wandelingen zijn bedoeld om bewoners en bezoekers nog meer bewust maken van de aanwezigheid van het Nationaal Park waarin ze zich bevinden, in het dorp maar zeker ook in het omliggende landschap. Naar verwachting zullen de routes voor de zomer gereed zijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu