Oppassen in Drenthe verdient gemiddeld het minste, Groningen duurder voor ouders die oppas zoeken

Foto: Daiga Ellaby/Unsplash

Babysits, een online oppas platform dat ouders verbindt met babysitters, deed een onderzoek gedaan onder honderdduizenden oppassen wereldwijd. Met die gegevens hebben ze een gids voor het gemiddelde oppastarief in Nederlandse provincies (en de rest van de wereld) gemaakt.
Lees meer over
Aa en Hunze
Appingedam
Assen
Borger-Odoorn
Coevorden
Delfzijl
De Wolden
Emmen
Het Hogeland
Hoogeveen
Loppersum
Meppel
Midden-Drenthe
Midden-Groningen
Noordenveld
Oldambt
Pekela
Stad
Stadskanaal
Tynaarlo
Veendam
Westerkwartier
Westerveld
Westerwolde

In Nederland zijn de verschillen niet heel erg groot. Tussen het gemiddelde uurloon in de meest en minst dure steden zit 52 eurocent verschil. Het hoogste tarief is €6,84 in Noord-Holland en het laagste tarief is €6,32 in Drenthe. Groningen staat onder Noord-Holland en Zuid-Holland op plek drie met een tarief van €6,73.

Andere factoren

Het oppastarief varieert per stad, natuurlijk, maar er zijn genoeg andere factoren die het tarief van een oppas beïnvloeden. Deze factoren zijn: de leeftijd van de oppas, ervaring, aantal kinderen waarop gepast moet worden en aanvullende taken. Babysits.nl heeft ook die informatie verwerkt in een infographic. Het platform onderzoekt de tarieven ieder jaar om ouders te helpen bij het berekenen van hoeveel ze een oppas kunnen betalen, ongeacht waar ze zich in het land (of de wereld) bevinden.

Nieuws

Meest gelezen

menu