Tuigpaarden stelen show in Eext. Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje in Eext start met zeven tandems

Derk Jan Mekkes won met Roelofsen Horsetrucks Hugo en Roelofsen Horsetrucks Jefferson in 2022 het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje.

Derk Jan Mekkes won met Roelofsen Horsetrucks Hugo en Roelofsen Horsetrucks Jefferson in 2022 het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje. Foto: Het Tuigpaard / The Dutch Harness Horse

Op het Concours Hippique Eext start maandag het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje.
Lees meer over
Aa en Hunze

Volgens de organisatie liegt het deelnemersveld er niet om en wordt het een groot spektakel. Derk Jan Mekkes, de winnaar van vorig jaar, komt met zijn winnende tandem (twee paarden achter elkaar, red.) naar Eext. Ook zijn Martien Verboord, Jan Jordans, Niek Alting, Teus van Laar, Thijs Hofstra en Leendert Veerman van de partij met hun tuigpaarden.

Deze competitie, speciaal ter promotie van meerspannen, wordt georganiseerd door vijf concoursorganisaties in Drenthe (CH De Wijk, CH Eext, CH Zuidenveld, CH Norg en CH Exloo). „Met als doel om de tuigpaardensport interessant te houden voor een breed publiek en dat organisaties in Drenthe concoursen blijven organiseren. Er is juist gekozen voor meerspanrubrieken omdat deze een hoog ‘showgehalte’ hebben en daarmee een breder publiek trekken”, vertelt woordvoerder René van der Kuil.

De aanvang van de eerste rubriek is rond 11.45 uur. De startlijst is hier te vinden.