Samen met

Run van Gieten: de keuze is overweldigend. Van 250 meter tot 50 kilometer

Haijo en Marjan Siegers van quaTand, de praktijk voor tandheelkunde in Gieten. Foto: Paul Abrahams

De veertiende editie van de Run van Gieten werpt haar schaduw vooruit. Op zaterdag 14 mei lopen vele honderden deelnemers zich de longen uit het lijf. Van peuters tot zestig plussers. Zij lopen afstanden van minimaal 250 meter tot 50 kilometer.
Lees meer over
Kanaalstreek
Aa en Hunze

De keuze is overweldigend: bijna 10 jeugdlopen variërend van 250 tot en met 2400 meter, een VB-loop over 1000 meter, een wedstrijd voor framerunners over 2000 meter, een wedstrijd over 6 en 10 kilometer, een halve marathon en terug van weggeweest: de ultraRun van Gieten 50 kilometer.

UltraRun van Gieten 50 kilometer

De ultraRun van Gieten 50 kilometer is onderdeel van de internationale Marathon & Ultracup: een circuit met bijna 50 wedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Bovendien wordt in Gieten gestreden om het Open Noordelijk kampioenschap. De eerste Belgische atleten hebben zich inmiddels al ingeschreven.

Scholenkampioenschap gemeente Aa en Hunze

Rondom de brink in Gieten wordt ook gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Om jongens en meisjes voor te bereiden op de jeugdlopen op zaterdag 14 mei vindt op vrijdagmiddag 22 april van 14.30 tot 15.30 uur voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 een clinic plaats op het sportpark in Gieten door looptrainer Tini Visker.

Haijo en Marjan Siegers van quaTand

De kinderen tot en met 12 jaar kunnen wederom gratis deelnemen. Met dank aan Haijo en Marjan Siegers van quaTand, de praktijk voor tandheelkunde in Gieten. De trouwe sponsor maakt het mogelijk dat de jonge atleten met een tijdregistratiechip lopen en dat ze door een startnummer met voornaam persoonlijk kunnen worden aangemoedigd door het publiek. Na afloop staan tientallen bekers klaar voor de snelste jongens en meisjes per categorie. Daarnaast gaan alle prijswinnaars ook nog eens met een bijzondere stappenteller naar huis.


Kijk voor meer informatie op de website www.runvangieten.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

Meest gelezen

menu