Run van Gieten zet de deur open voor Frame Runners. Hardlopen met behulp van een frame met drie wielen, een zadel, een borststeun en een stuur

Drie Frame Runners op de atletiekbaan. Foto: AV Impala

Het omvangrijke programma van de veertiende editie van de Run van Gieten is wederom uitgebreid. Nadat het organisatiecomité van het hardloopfestijn onlangs de ultraRun van Gieten 50 kilometer weer heeft omarmd, wordt nu ook het onderdeel Frame Running (voorheen RaceRunning) toegevoegd.
Lees meer over
Aa en Hunze

Mensen met een motorische of een verstandelijke beperking die minder goed of minder lang kunnen lopen, zijn dankzij een frame met drie wielen, een zadel, een borststeun en een stuur in staat om hiermee te lopen of zelfs hard te rennen. Er komt namelijk geen druk op heupen, enkels en knieën.

In Nederland zijn het nu nog vooral kinderen en jongeren die aan Frame Running doen.

Twee kilometer

De Frame Runners leggen zaterdag 14 mei in Gieten een afstand van twee kilometer af. Twee keer een ronde van 1000 meter met doorkomst op de brink waar ze enthousiaste worden aangemoedigd door het publiek. Het startschot klinkt om half drie en de deelname is gratis.

Van 250 meter tot 50 kilometer

In Gieten kan over enkele maanden worden deelgenomen aan hardloopwedstrijden voor jeugd en volwassenen met afstanden van 250 meter tot 50 kilometer.

Kijk voor meer informatie op de website www.runvangieten.nl

Nieuws

menu