Wie wint de Drentse Talentprijs Cultuur?

Foto: Stichting Kunst en Cultuur

Stichting Kunst & Cultuur reikt dit jaar opnieuw de Talentprijs Cultuur uit aan een talent die in 2020 een opvallende prestatie heeft geleverd. Om kans op de prijs te maken, moeten deelnemers worden genomineerd door inwoners uit Drenthe. Dat kan vanaf nu.
Lees meer over
Aa en Hunze
Assen
Borger-Odoorn
Coevorden
De Wolden
Emmen
Hoogeveen
Midden-Drenthe
Noordenveld
Tynaarlo
Westerveld

Kandidaten uit alle disciplines mogen voorgedragen worden, van dans tot popmuziek en beeldende kunst tot fotografie. Uit alle aanmeldingen kiest een Drentse jury drie genomineerden. Deze worden voorgelegd aan een landelijke jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst.

Geldbedrag

De winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur ontvangt een bedrag van 2.500 euro en een sculptuur. De andere twee genomineerden ontvangen elk 500 euro.

Vorig jaar won celliste Mare Keja uit Anderen de Talentprijs. Ze kreeg de onderscheiding omdat zij in het jaar ervoor de landelijke finale van het Prinses Christina Concours won. De prijs werd vanwege corona pas in december aan de voordeur van de winnaar uitgereikt. Na het winnen van de Talentprijs mocht Mare Keja in het Concertgebouw spelen.

Nieuws

Meest gelezen

menu