Zes keer volle bak voor Theatergroep Helmers uit Gieten. Terug naar jeugdsoos The House of the Rising Sun eind jaren zestig

Theatergroep Helmers uit Gieten speelt zes keer de voorstelling ‘Als muren konden spreken’. Foto: Paul Abrahams

Theatergroep Helmers speelt ‘Als muren konden spreken’. De vijf geplande voorstellingen zijn stijf uitverkocht en ook voor de ingelaste matineevoorstelling op zondag 14 november om 15.30 uur zijn bijna geen tickets meer te koop.
Lees meer over
Aa en Hunze
Stadskanaal

Het stuk wordt onder regie van Yolly van Kan voor het voetlicht gebracht bij de voormalige pastorie op de brink in Gieten waar ooit de jeugdsoos The House of the Rising Sun was gehuisvest. De huidige bewoners hebben het beeldbepalende pand gekocht en de voorzijde inmiddels ingrijpend verbouwd tot een woning.

De Telegraaf

Theatergroep Helmers keert met ‘Als muren konden spreken’ terug naar eind jaren zestig, toen The House of the Rising Sun - mede door een artikel in De Telegraaf - landelijke publiciteit scoorde. ‘Drugs in Drenthe’ kopte het grootste dagblad van het land. ‘Een poel van verderf’.

Ook in het dorp zelf gonsde het destijds van de wildste geruchten over de jongeren die ‘foute dingen deden’ en tegen de gevestigde orde aan wilden schoppen. Maar werd de soep ook zo heet gegeten als ze werd opgediend?

U wilt een kaartje reserveren voor de voorstelling op zondagmiddag 14 november? Bel dan 0592-263267.

Nieuws

Meest gelezen

menu