9100 kinderen in Drenthe groeien op in gezinnen met een laag inkomen: online conferentie over armoede en laaggeletterdheid

Het digitale platform waarop de conferentie gehouden wordt. Foto: AssenvoorAssen.

AssenvoorAssen organiseert donderdag 4 februari een online conferentie over armoede en laaggeletterdheid. Reden: 9100 kinderen kinderen in Drenthe groeien op in gezinnen met een laag inkomen. Laaggeletterdheid staat daar vaak mee in verband.
Lees meer over
Assen
Nieuws Asser Courant

Elk jaar organiseert AssenvoorAssen een conferentie. Dit jaar is er in samenwerking met gemeente Assen, Taalhuis Assen, Vaart Welzijn, Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe, Moedige Dialoog Drenthe, Ondernemend Assen, provincie Drenthe en het project Samenwerken met ervaring in Drenthe gekozen voor het thema ‘armoede en laaggeletterdheid’.

Tips

Reden: 7,3 procent van de kinderen in Drenthe jonger dan 18 jaar, groeit op in gezinnen met een laag inkomen. Dit zijn in totaal 9100 kinderen. Laaggeletterdheid staat daar vaak mee in verband. Met de conferentie willen de betrokkenen in anderhalf uur tijd tips bieden aan werkgevers en professionals voor een praktische aanpak.

Gesprekken

Dagvoorzitter Roald Leemrijse neemt de deelnemers mee en voert gesprekken met onder andere wethouder Jan Broekema van de gemeente Assen, Kor IJszenga, voorzitter van Ondernemend Assen, Eric van Oosterhout, burgemeester van gemeente Emmen en voorzitter Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en een ervaringsdeskundige.

Stands

Christophe Geuskens van de Moedige Dialoog Nederland houdt daarnaast een lezing over de werkgeversaanpak geldzorg-en de baas. Naast het plenaire programma kunnen deelnemers ook diverse stands bezoeken en met beeld en geluid in gesprek met de aangesloten partijen of met elkaar.

Deelname aan de conferentie is gratis en aanmelden kan hier .

Nieuws

Meest gelezen

menu