Assen opent corona checkpoint voor het afhalen van polsbandjes in de binnenstad en twee nieuwe 'testen-voor-toegang'-locaties

2275 nieuwe coronagevallen, gemiddelde stijgt opnieuw ANP

Assen beschikt vanaf vrijdag over een corona checkpoint en een ‘testen-voor-toegang’-locatie in het centrum. Het is een initiatief van de Binnenstadsorganisatie Vaart in samenwerking met de Asser afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Assen.
Lees meer over
Assen

Bij het checkpoint kan op vertoon van de CoronaCheck-app en een legitimatiebewijs een polsbandje gehaald worden voor bezoek aan de horeca, evenementen, theater, bioscoop en museum. Het checkpoint komt in de VVV (Marktstraat 8) en is op vrijdag en zaterdag geopend van 9.30 uur tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Daarnaast worden er twee nieuwe testen-voor-toegang-locaties geopend in Assen. De huidige locatie aan de Industrieweg is gesloten. Eén testlocatie komt in de binnenstad, naast DNK en restaurant Villa Tapas. De andere locatie komt nabij De Bonte Wever. De locatie in de binnenstad, met twee behandelplekken en maximaal veertig tests per uur, is specifiek gericht op bezoekers van de binnenstad.

Openingstijden van deze locatie zijn vrijdag en zaterdag van 8.00-22.00 uur en de overige dagen van 8.00-20.00 uur. De locatie bij De Bonte Wever is vanuit de regio makkelijk bereikbaar en heeft eveneens twee behandelplekken. Daar kunnen Assenaren en mensen uit de omgeving van de stad terecht voor testen voor toegang, dat voorlopig nog gratis is.

Gastvrij onthaal

Naast het corona checkpoint en de testen-voor-toegang-locaties, worden in de binnenstad de gastdames en -heren weer ingezet om bezoekers te wijzen op het checkpoint en de testlocatie. Ondernemers en gemeente willen zo binnenstadbezoekers gastvrij ontvangen en zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek.

Nieuws

Meest gelezen

menu